fbpx

Wat kost een vloer egaliseren?

De gemiddelde kosten voor het egaliseren van een vloer liggen tussen de €5,- tot €75 per vierkante meter inclusief materiaal. Omdat iedere vloer anders is, kan de prijs sterk variëren. Wanneer de betonnen ondervloer bijvoorbeeld ruw, schuin of ongelijk is, dan zal er veel meer materiaal gebruikt worden en de prijs dus hoger worden.

Punten om rekening mee te houden

Bij het bepalen van de kosten van het egaliseren van de vloer zijn er een aantal zaken waar je ook rekening mee dient te houden. Dat zijn de volgende punten:

  • Soort vloer
  • Status vloer
  • Etage
  • Vorm van de vloer

Soort vloer
Laat je een vloer egaliseren? Dan gaat het vaak om een betonnen (onder)vloer of om een houten vloer. Voor beide vloeren zijn verschillende methodes, vandaar dat er een ander prijskaartje hangt aan het egaliseren van de twee verschillende vloeren

Status van de vloer
Een vloer die niet goed onderhouden is, vertoont vaak oneffenheden. Dit heeft uiteindelijk ook weer invloed op de uiteindelijke prijs, want hoe meer oneffenheden, hoe meer tijd en moeite het kost om alles egaal te krijgen.

Etage
Voor het egaliseren van een vloer is vaak (zware) apparatuur nodig om het goed te kunnen doen. Wanneer de vloer zich niet op de begane grond bevindt, kun je je voorstellen dat het meer tijd en moeite kost om dit allemaal omhoog te halen. Het egaliseren van een vloer op de begane grond is dan ook vaak gemakkelijker dan het egaliseren van een vloer op een hogere etage.

Vorm van de vloer
Is de ruimte waar je gaat egaliseren vierkant of rechthoekig? Dan is het vrij eenvoudig om de vloer te egaliseren. Heeft de vloer nissen? Dat kan het wat lastiger worden. In dat geval moet je rekening houden met een meerprijs.

Goedkope egaline kopen bij De Afbouwbaas

Wil jij je vloer gaan egaliseren en ben je op zoek naar kwalitatief goede egaline? Bij de Afbouwbaas beschikken we over diverse soorten goedkope egaline van topkwaliteit, deze kunnen zowel door de doe-het-zelver als professional worden gebruikt. We hebben diverse egaline van de merken Atlas, Bostik en Uzin, dit zijn allen uitstekende egalisatiemortels voor het afwerken van ondervloeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hulp nodig?