Egaline als afwerkvloer | De Afbouwbaas

In eerste instantie dient egaline om de ondergrond te egaliseren met het oog op een nieuwe afwerkvloer. Egaline wordt na het aanbrengen heel hard en hecht zich vast aan de ondergrond. Het laagje egaline maakt de ondergrond op die manier heel vlak en glad, zodat deze daarna afgewerkt kan worden met een nieuwe vloerbedekking zoals tegels, pvc, laminaat of parket. Toch is egaline als afwerkvloer ook heel geschikt. In dit geval komt er geen nieuwe eindvloer aan te pas, de egaline doet zelf dienst als afwerkvloer.

Weten hoeveel egaline jij nodig hebt?
Bereken hier hoeveel egaline jij nodig hebt voor je klus

Waarom kopen bij De Afbouwbaas?

Vóór 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis!

Advies op maat van professionals

Projectkwaliteit producten

Hulp nodig? Whatsapp of bel 0546 307000

Egaline voor je afwerkvloer

Egaline als afwerkvloer? Dit is zeker mogelijk, let hierbij goed op de hardheidklasse van de egaline. Deze wordt aangeduid met N/mm2 en dient minimaal 30 N/mm2 te zijn. De Atlas SMS 30 egaline en de Bostik SL 510 Pro egaline uit het assortiment van De Afbouwbaas is geschikt als afwerkvloer omdat deze een druksterkte van 30 N/mm2 hebben bij totale droging. Echter, deze is alleen geschikt als eindafwerking met een speciale epoxylaag of een betonverf. De SMS 30 kan dus niet onbehandeld als afwerkvloer gebruikt worden. Wanneer je overweegt om egaline als afwerkvloer gebruiken is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal punten. Zo is het van groot belang dat de ondergrond schoon, druk- en trekvast is en minimaal 30N/mm2 is. Eventuele diepere gaten en scheuren dien je op te vullen met snelcement. Wanneer je gaat egaliseren is het belangrijk dat de ruimte goed geventileerd is, en werk in dit geval altijd met een prikroller omdat dit luchtgaatjes in de egaline voorkomt. Daarnaast is het belangrijk dat de egaline laag minimaal met 3mm wordt aangebracht. Tot slot is het belangrijk dat je een speciale coating aanbrengt, zodat het oppervlak slijtvast wordt. De Remmers epoxycoating is uitvoerig met de Atlas SMS 30 en de Bostik SL 510 Pro getest en creëert een super gladde en harde vloer. Egaline als afwerkvloer is erg populair vanwege de stijlvolle en robuuste look. Maar het is belangrijk niet te vergeten dat zo’n vloer in eerste plaats echt bedoeld is om je ondergrond te egaliseren. Aan egaline als afwerkvloer zitten dan ook enkele risico’s verbonden.

  • Scheurvorming: door de samenstelling en het drogingsproces van egaline op cementbasis, vallen scheurtjes in de afwerkvloer niet uit te sluiten
  • Vlekvorming: bij egaline als afwerkvloer kunnen vlekken ontstaan. De onregelmatigheden kunnen ook zichtbaar blijven na de afwerking met een speciale coating. Dit geldt uiteraard alleen bij transparante epoxycoatings. Bij de epoxycoatings op kleur heb je hier geen last van.

 

Top service van De Afbouwbaas

De egaline in het assortiment van De Afbouwbaas is van hoogwaardige kwaliteit en zorgt voor een perfecte afwerking. Naast egaline vind je in ons assortiment ook nog andere afwerkmaterialen. De Afbouwbaas is leverancier op het gebied van verschillende afwerkmaterialen van het merk Atlas, Bostik en Uzin hieronder vallen tegellijm, afwerkpleister, voorstrijk, waterdichting en dus ook egaline. De producten bestel je eenvoudig in onze webshop. De prijzen zijn zowel inclusief als exclusief btw toegevoegd bij de producten. Zo kun je snel de prijzen zien en hoef je dit niet uit te rekenen. Het bestellen van egaline was nog nooit zo eenvoudig. Bestel je voor 12:00 uur? Dan ontvang jij de volgende werkdag jouw egaline al in huis of op de zaak. Heb je vragen of wil je meer informatie over egaline als afwerkvloer? Neem gerust contact met ons op!

 

Populair
Best verkochte producten

 15,69 Excl. BTW  18,98 incl. BTW

Staffelkorting
21 - 41  14,66
42 +  13,75

 16,20 Excl. BTW  19,60 incl. BTW

Staffelkorting
21 - 41  15,12
42 +  14,01

 16,43 Excl. BTW  19,88 incl. BTW

Staffelkorting
8 - 15  15,69
16 - 21  14,96
21 - 41  14,21
42 +  13,67

 20,57 Excl. BTW  24,89 incl. BTW

Staffelkorting
8 - 15  19,83
16 - 21  19,17
21 - 41  18,51
42 +  18,14