Egaline als afwerkvloer | De Afbouwbaas

In eerste instantie dient egaline om de ondergrond te egaliseren met het oog op een nieuwe afwerkvloer. Egaline wordt na het aanbrengen heel harde en hecht zich vast aan de ondergrond. Het laagje egaline maakt de ondergrond op die manier heel vlak en glas, zodat deze daarna afgewerkt kan worden met een nieuwe afwerkvloer zoals laminaat of parket. Toch is egaline als afwerkvloer ook geschikt. In dit geval komt er geen nieuwe eindvloer aan te past, de egaline doet zelf dienst als afwerkvloer.

Atlas SMS 30 egaline voor je afwerkvloer

Egaline als afwerkvloer? De Atlas SMS 30 egaline uit het assortiment van De Afbouwbaas is geschikt als afwerkvloer. Echter, deze is alleen geschikt als eindafwerking met een speciale epoxylaag of een betonverf. De SMS 30 kan dus nietonbehandeld als afwerkvloer gebruikt worden. Wanneer je overweegt om egaline als afwerkvloer gebruiken is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal punten. Zo is het van groot belang dat de ondergrond proper, drukvast en trekvast is. Eventuele diepere gaten en scheuren dien je op te vullen met plamuurmiddel. Wanneer je gaat egaliseren is het belangrijk dat de ruimte goed geventileerd is, dit voorkomt luchtgaatjes in de egaline. Daarnaast is het belangrijk dat de egaline laag niet de dik wordt gelegd, doorgaans is de dikte van de vloer 1 a 2 millimeter. Tot slot is het belangrijk dat je een speciale coating aanbrengt, zodat het oppervlak slijtvast wordt. Egaline als afwerkvloer is erg populair vanwege de stijlvolle en robuuste look. Maar het is belangrijk niet te vergeten dat zo’n vloer in eerste plaats echt bedoeld is om je ondergrond te egaliseren. Aan egaline als afwerkvloer zitten dan ook enkele risico’s verbonden.

  • Scheurvorming: door de samenstelling en het drogingsproces van egaline op cementbasis, vallen scheurtjes in de afwerkvloer niet uit te sluiten
  • Vlekvorming: bij egaline als afwerkvloer kunnen vlekken ontstaan. De onregelmatigheden kunnen ook zichtbaar blijven na de afwerking met een speciale coating.
  • Oneffenheden: de kans is mogelijk dat egaline als afwerkvloer niet 100% vlak is door kratervorming en sporen van gebruikte gereedschappen

Top service van De Afbouwbaas

De egaline in het assortiment van De Afbouwbaas is van hoogwaardige kwaliteit en zorgt voor een perfecte afwerking. Naast egaline vind je in ons assortiment ook nog andere afwerkmaterialen. De Afbouwbaas is leverancier op het gebied van verschillende afwerkmaterialen van het merk Atlas, hieronder vallen tegellijm, afwerkpleister, voorstrijk, waterdichting en dus ook egaline. De producten bestel je eenvoudig in onze webshop. De prijzen zijn zowel inclusief als exclusief btw toegevoegd bij de producten. Zo kun je snel de prijzen zien en hoef je dit niet uit te rekenen. Het bestellen van egaline was nog nooit zo eenvoudig. Bestel je voor 12:00 uur? Dan ontvang jij de volgende werkdag jouw egaline al in huis of op de zaak. Heb je vragen of wil je meer informatie over egaline als afwerkvloer? Neem gerust contact met ons op!