Toont alle 6 resultaten

 70,24 Excl. BTW  84,99 incl. BTW

 52,06 Excl. BTW  62,99 incl. BTW

 76,35 Excl. BTW  92,38 incl. BTW

 42,70 Excl. BTW  51,67 incl. BTW

 41,40 Excl. BTW  50,09 incl. BTW

Uitverkocht

Vanaf  38,70 Excl. BTW  46,83 incl. BTW

Voorstrijk stucen

Voordat je kunt beginnen met het aanbrengen van stucwerk is het belangrijk om de muur eerst voor te behandelen met voorstrijk. Door voorstrijk aan te brengen zorg je ervoor dat de ondergrond een egaal zuigende werking heeft. Hierdoor kan het stucwerk optimaal verharden en afbinden en voorkom je dat de (gips)pleister verbrandt, ook wel verpoederen. Bekijk onze voorstrijken voor stucwerken en bestel vandaag nog!

Zuigende en niet-zuigende ondergronden

Wij onderscheiden 2 soorten ondergronden wanneer het gaat om voorstrijken voor stucwerk, namelijk zuigende- en niet-zuigende ondergronden. Welke voorstrijk geschikt is voor jouw klus, is afhankelijk van het type ondergrond.

Bij zuigende ondergronden doelen we op ondergronden als gemetselde muren, cellenbeton en gipskartonplaten. Bij zwak of niet-zuigende ondergronden moet je denken aan tegels en renovatievlies.

Je kunt eenvoudig testen of je te maken hebt met een zuigende of niet-zuigende ondergrond met een watertest. Doop een blokkwast in een emmer met water en zet een streep op de muur. Wordt het water in de muur opgenomen en is het water na 5 minuten opgenomen? Dan heb je te maken met een zuigende ondergrond. Zit het aangebrachte water na 5 minuten nog steeds op de muur? Dan heb je te maken met een zuigende of zwak zuigende ondergrond.

Moet ik altijd voorstrijken?

In de meeste situaties is het aangeraden om de wand of het plafond te behandelen met voorstrijk, ook wel primer. Het is alleen niet in alle situaties nodig. In het geval van stucplaten of stabiele steenachtige ondergronden die egaal zuigend zijn én waarbij je werkt met een grotere laagdikte hoeft er niet altijd voorstrijk gebruikt te worden.

Wij raden echter aan om bij twijfel wel voorstrijk te gebruiken.

Als je geen voorstrijk gebruikt en de ondergrond onttrekt te veel water op uit de (gips)pleister dan kan dit ervoor zorgen dat de pleister niet goed hecht op de ondergrond. Het pleisterwerk kan hierdoor niet goed verharden en afbinden. Het risico bestaat dat de pleister gaat verpoederen en niet goed hecht op de ondergrond met loszittende delen en/of scheuren als gevolg.

Voorstrijken voor stucwerk bij Afbouwbaas

Afbouwbaas heeft een ruim aanbod aan voorstrijken voor stucwerk van verschillende merken. Wij bieden onder andere voorstrijken aan van Knauf, Gyproc en Speedline. Ga voor de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs bij Afbouwbaas en bestel vandaag nog!

Hulp nodig?