Toont alle 7 resultaten

Vanaf  74,37 Excl. BTW  89,99 incl. BTW

Aanbieding!

Vanaf:  171,05 Excl. BTW

 133,88 Excl. BTW  161,99 incl. BTW

Vanaf  157,50 Excl. BTW  190,58 incl. BTW

 322,27 Excl. BTW  389,95 incl. BTW

Vanaf  92,55 Excl. BTW  111,99 incl. BTW

 41,31 Excl. BTW  49,99 incl. BTW

Epoxy vloercoating

Voor het aanleggen van een nieuwe stevige en slijtvaste vloer die wel tegen een stootje kan, is epoxy vloercoating steeds populairder. Ontdek hier alles wat je moet weten over epoxy vloercoating en wat de verschillen zijn met alternatieven.

Wat is epoxy?

Epoxy is de korte benaming voor polyepoixide, een thermohardende kunststof. Deze kunststof is een epoxide-polymeer die opgebouwd is uit twee koolstofatomen en één zuurstofatoom. Epoxy is tijdens het aanbrengen dun en vloeibaar en hard zich uiteindelijk uit tot een zeer sterke, weer- en waterbestendige vaste vorm. Zodoende wordt het dus steeds vaker gebruikt als een slijtvaste en vloeistofdichte vloer voor industriële doeleinden en woonhuizen.

Toepassingen

Epoxy wordt al een tijdje gebruikt als vloercoating en kent vele toepassingen. Epoxyvloeren worden vaak toegepast in bedrijfsruimtes, zoals een magazijn, werkplaatsen, fabrieken, winkels en parkeergarages. Je ziet epoxy vloercoating ook steeds vaker terug in woonhuizen door de vele voordelen en de uitstraling van de vloer. Een vloer met epoxy vloercoating heeft een een moderne industriële uitstraling en is verkrijgbaar in vele kleuren.

Voordelen van epoxy vloercoating

De toenemende populariteit van epoxy vloercoating heeft onder andere te maken met de vele voordelen. Zo is een epoxyvloer aan te brengen in verschillende kleuren. Je kiest dus eenvoudig de kleur die het beste past bij de gewenste ruimte. Een ander groot voordeel is het onderhoud. Vloeren met een epoxy vloercoating zijn nagenoeg onderhoudsvrij. De vloer is ook erg sterk en bestand tegen chemische middelen en slijtage, waardoor de vloer een hoge belastbaarheid heeft. Epoxy vloercoating is eenvoudig naadloos aan te brengen en dat zorgt voor een glad eindresultaat. De voordelen op een rij:

  • Trendy uitstraling
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Hoog belastbare vloer
  • Vloer is beschermd tegen slijtage en chemische middelen
  • Naadloze aanbreng
  • Betaalbare vloeroplossing
  • Eenvoudig te reinigen

2-componenten en 1-component vloercoating met epoxy

Er is een verschil tussen 2-componenten en 1-componenten epoxy vloercoating. De 2-componenten vloercoating bestaat uit twee delen: een epoxyhars en een verharder. Voor het gebruik dien je deze twee delen met elkaar te mengen. Bij een 1-component vloercoating zit alles al in één emmer of pot, mengen hoeft hier dus niet meer.

Over het algemeen is een 2-componenten vloercoating sterker dan een 1-component coating. Daarnaast droogt een 2-componenten coating over het algemeen sneller.

Watergedragen of volle epoxy

Er zijn twee soorten epoxyvloeren, namelijk watergedragen en volle epoxy. Watergedragen epoxy is het populairst. Met een watergedragen coating is het mogelijk voor optrekkend vocht om door de vloer heen te trekken waardoor het snel aan te brengen is over de egaline.

Een volle epoxy vloercoating is volledig op basis van epoxyhars met een 100% vast stof gehalte. Waar een watergedragen epoxy nog zal drogen en hierdoor iets aan volume verliest doet een volle epoxy dit niet. Alles wat wordt aangebracht blijft daadwerkelijk op de vloer. Een volle epoxyvloer heeft ten opzichte van een watergedragen epoxy een hogere slijtvastheid en bestand tegen meer mechanische belasting.

Verschil tussen epoxy en PU coating

Net als epoxy is polyurethaan een harde kunststof met hoge krasvaste, waterdichte en steenslagbestendige eigenschappen en dus ideaal om te gebruiken als vloercoating. Epoxy en PU coating lijken hierdoor op elkaar, maar er zijn wel een aantal duidelijke verschillen. Epoxy is aanzienlijk harder dan PU coating waardoor dit materiaal uitermate geschikt is voor bedrijfsvloeren, industrievloeren, garages en magazijnen. Epoxy is alleen niet uv-werend en weinig elastisch.

PU coating is elastischer en wel uv-werend. In een ideaal scenario wordt daarom een epoxyvloer voorzien van een PU coating. Dit maakt de vloer bestand tegen uv-licht en geschikt voor particulier gebruik. Door de elastische eigenschap van PU coating geeft deze vloer meer woon- en loopcomfort, waardoor dit meer geschikt is voor winkel- en/of woningvloer.

Gevoeligheid voor uv-licht

Een epoxy vloercoating is gevoelig voor uv-licht waardoor de vloer op termijn kan gaan verkleuren. In veel bedrijfssituaties is dit geen probleem, maar als je een epoxyvloer als woonvloer gebruikt dan wil je verkleuring uiteraard voorkomen. In dat geval is het aan te raden om de epoxy vloercoating te voorzien van een PU coating. De PU coating, ook wel PU topsealer genoemd, beschermt de epoxycoating tegen verkleuring. Daarnaast beschermt het de epoxyvloer tegen slijtage en vlekken.

Meerlagensysteem met systeemopbouw

Een epoxy vloercoating is vrijwel altijd een meerlagensysteem. Dit wil zeggen dat er meerdere lagen nodig zijn voor een epoxyvloer. De eerste laag is egaline om een gladde vloer te krijgen. Vervolgens worden twee lagen epoxy vloercoating aangebracht. Optioneel kun je nog PU coating aanbrengen om de vloer te beschermen tegen verkleuring, slijtage en vlekken. Een PU coating bestaat idealiter uit twee lagen. Hierdoor ontstaat er een vloer die keihard, slijtvast, krasvast, waterdicht en steenslagbestendig is!

Relatief goedkoop en zelf aan te brengen

Vergeleken met een kunststof gietvloer is een epoxy vloercoating een betaalbare en goede oplossing. Een kunststof gietvloer kost gemiddeld tussen de € 60,- en € 80,- per m2, terwijl een epoxy vloercoating veel minder kost!

Wil jij je vloer voorzien van een epoxy vloercoating? Dan kun je dit uitstekend zelf doen. Zorg er dan wel voor dat de ondergrond schoon is en vrij is van stof, losse delen, vet, olie en andere stoffen die de hechting van de vloercoating nadelig kunnen beïnvloeden. Meer weten over het aanbrengen van epoxy vloercoating? Lees dan ook: Stappenplan epoxy vloercoating aanbrengen.

Bestel epoxy vloercoating bij De Afbouwbaas!

Epoxy vloercoating bestellen? Bij De Afbouwbaas vind je alles voor epoxyvloeren. Onze epoxy vloercoatingen zijn van de beste kwaliteit en bestel je tegen een zeer scherpe prijs. Wij bieden alle benodigdheden waaronder ook PU coatingen.

Naast epoxy vloercoating kun je ook bij ons terecht voor meer afbouwmaterialen zoals tegellijmen en egaline. Epoxy vloercoating kopen was nog nooit zo gemakkelijk! Bestel je voor 12:00 uur? Dan ontvang je de vloercoating de volgende werkdag al bij je thuis of op het werk.

Heb je nog vragen over de epoxy coating? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder!

Hulp nodig?