Toont alle 3 resultaten

 22,01 Excl. BTW  26,63 incl. BTW

 4,78 Excl. BTW  5,78 incl. BTW

 10,30 Excl. BTW  12,46 incl. BTW

Gaasband en wapeningsband

Je gebruikt gaasband om naden in (gips)wanden en plafonds te beschermen en scheuren te voorkomen in het stucwerk. Het wordt ook gebruikt voor het herstellen van stucwerk bij bijvoorbeeld scheuren in een wand. Het gaasband is gemaakt van glasvezel en is zelfklevend waardoor je het eenvoudig kan aanbrengen. Afbouwbaas heeft hoge kwaliteit gaasband in verschillende maatvoeringen tegen een scherpe prijs.

Waarom is het aangeraden om gaasband gebruiken?

Trillingen en bewegingen kunnen ervoor zorgen dat het stucwerk scheurt, door gaasband te gebruiken verminder je de kans dat dit gebeurt. Het gaasband fungeert als wapening in het stucwerk, vandaar dat het ook wel wapeningsband of wapeningsgaas wordt genoemd.

Maatvoeringen voor gaasband

Wapeningsband is verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen. De meest toegepaste maatvoering voor gaasband is 48 mm breed. Deze maat is gebruikelijk voor het dichten van naden tussen gipsplaten. Gaasband is echter ook verkrijgbaar in andere maatvoeringen waaronder 96 mm breed. Dit bredere wapeningsband is ook geschikt voor bijvoorbeeld scheuren in stucwerk of reparatie van gaten.

Gaasband of papierband?

Gaasband wordt veel toegepast, maar als alternatief bestaat er ook papierband, ook wel voegband. Papierband werd al veel gebruikt voor het afwerken van uitwendige hoeken, neem bijvoorbeeld de Speedline Flexcorner, deze is speciaal ontwikkeld voor (uitwendige) hoeken. Er bestaat echter ook papierband voor het vullen van naden tussen gipsplaten (voegafwerking). Het grote verschil tussen papierband en gaasband is de verwerking en de kracht van de verbinding. Papierband zorgt voor een sterkere verbinding waardoor je de kans op scheurvorming verder beperkt.

Verwerken van gaasband of papierband

Het werken met gaasband is eenvoudig. Je plakt het zelfklevende gaasband in de voeg tussen de gipsplaten, vervolgens kun je de voeg vullen met voegenfiller, ook wel jointfiller. Papierband moet je in een andere volgorde verwerken. Hierbij breng je eerst voegenvuller aan en vervolgens druk je de papierband in de voeg of uitwendige hoek. Vervolgens breng je nog een laag jointfiller aan over de papierband voor een voor een strakke afwerking.

Hulp nodig?