Toont alle 11 resultaten

Beton / zandcement egaliseren

Atlas SMS 15 Egaline 25 KG (1-15mm)

 14,25 Excl. BTW  17,24 incl. BTW

Staffelkorting
21 - 47  13,42
48 +  12,59
Aanbieding!

Beton / zandcement egaliseren

Atlas SMS 30 Egaline 25 KG (3-30mm)

 12,91 Excl. BTW  15,62 incl. BTW

Staffelkorting
21 - 47  12,08
48 +  11,25

Beton / zandcement egaliseren

UZIN NC 150 Projectegalisatie 1-10mm 20kg

 26,43 Excl. BTW  31,98 incl. BTW

Beton / zandcement egaliseren

UZIN NC 170 LevelStar egaline 20 kg

 27,68 Excl. BTW  33,49 incl. BTW

 21,94 Excl. BTW  26,55 incl. BTW

Beton / zandcement egaliseren

Bostik SL C510 Pro egaline 25 KG (1-20 mm)

 31,01 Excl. BTW  37,52 incl. BTW

 37,18 Excl. BTW  44,99 incl. BTW

 41,28 Excl. BTW  49,95 incl. BTW

Uitverkocht

 17,77 Excl. BTW  21,50 incl. BTW

Uitverkocht

 24,71 Excl. BTW  29,90 incl. BTW

Uitverkocht

 23,85 Excl. BTW  28,86 incl. BTW

Cementgebonden egaline

Cementgebonden egaline is de meest toegepaste soort egaline in Nederland. Op zoek naar een egaline op cementbasis? Afbouwbaas heeft een ruim assortiment cementgebonden egalines van topkwaliteit. In ons aanbod vind je cementgebonden egalines van topmerken als UZIN, Atlas en Bostik.

Wat is cementgebonden egaline?

Cementgebonden egaline is een soort egalisatiemortel op basis van cement. Het is een zelf nivellerend materiaal dat voornamelijk bestaat uit cement en kunsthars. Het materiaal vloeit zichzelf uit en zorgt na verharding voor een vlak en glad oppervlak. Na het egaliseren is de vloer klaar voor de verwerking van de vloerbedekking zoals tegels, tapijt, parket, vinyl of PVC vloer.

Cementgebonden egaline heeft een hoge sterkte, is duurzaam en veelzijdig. Zo zijn er cementgebonden egalines die geschikt zijn voor vloeren met een zware belasting en sommigen zelfs egaline voor buiten.

Het is ook mogelijk om een egaline vloer als afwerkvloer te gebruiken, hier zul je alleen wel een aantal stappen voor moeten ondernemen en de juiste egaline moeten kiezen. Meer weten? Lees dan ons artikel; Egaline als afwerkvloer.

Is cementgebonden egaline geschikt voor mijn vloer?

Of een cementgebonden egaline geschikt is voor de vloer die je wilt gaan egaliseren hangt af van de ondergrond. Je kunt als regel stellen dat een cementgebonden egaline geschikt is wanneer de ondergrond ook op cementbasis is. Een betonvloer en zandcement dekvloer zijn hier voorbeelden van. De meeste vloeren in Nederland zijn van beton en daarmee is cementgebonden egaline ook het meest toegepast.

Heb je een gipsgebonden ondervloer zoals een anhydrietvloer? Dan is een gipsgebonden egaline geadviseerd. Dit heeft te maken met de hechting. Een cementgebonden product hecht minder goed op een gipsgebonden ondergrond en vice versa.

Het gebruik van voorstrijk, ookwel primer, is altijd aangeraden voor een optimale hechting. Bij onze producten staat vermeld welke voorstrijk je het beste kunt gebruiken per ondergrond. Twijfel? Gebruik dan onze handige egaline calculator!

Ik wil de egaline calculator gebruiken

Welke cementgebonden egaline heb ik nodig?

Welke cementgebonden egaline geschikt is voor jouw klus hangt af van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld de dikte van de egaline vloer, welke afwerking je gaat toepassen en de belasting van de vloer. Wil je bijvoorbeeld een garagevloer of kantoorruimte egaliseren? Dan is het verstandig om een egaline te kiezen met een druksterkte van minimaal 30 N/mm².

Voor een woonkamer of bovenverdieping is dit niet persé nodig aangezien de belasting van de vloer veel lager is.

Populaire keuzes zijn de Atlas SMS 15 en Atlas SMS 30. De SMS 15 is een zelfnivellerende egalisatiemortel met een uitsekende vloei. De SMS 15 is door de goede vloei prettig te verwerken. Deze goedkope egaline kan gebruikt worden onder pvc vloeren, tegels en parket.

De Atlas SMS 30 is ook een goede keuze. Deze cementgebonden egaline is aan te brengen van 3 tot 30mm en beschikt ook over een goede vloei. Door een druksterkte van 30 N/mm² en met de juiste afwerking van bijvoorbeeld epoxy is deze egaline ook geschikt als afwerkvloer.

Verwerking van cementgebonden egaline

Het verwerken van een cementgebonden egaline is met de juiste instructies en wat handigheid goed te doen. Het kiezen van de juiste producten, het hebben van de juiste gereedschappen en de voorbereiding is mogelijk nog wel het belangrijkste van de gehele klus. Wil je graag meer informatie en tips over het egaliseren van een vloer? Lees dan ons artikel: Zelf vloer egaliseren.

Bestel jouw egaline bij Afbouwbaas

Bestel de egaline voor jouw klus bij Afbouwbaas. Wij hebben over een ruime voorraad, topkwaliteit egalines en bieden een snelle levering. Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag! Je kunt ons zowel telefonisch, per mail en per Whatsapp bereiken. Bekijk en bestel vandaag eenvoudig online jouw cementgebonden egaline bij Afbouwbaas en profiteer!

Hulp nodig?