Hoeveel egaline heb ik nodig per m2?

Om een vloer te egaliseren heb je egaline nodig, maar hoeveel heb jij nodig voor jouw klus? Omdat iedere vloer anders is, kan de hoeveelheid egaline die je nodig hebt per m2 sterk van elkaar variëren. De beste manier om dit te bepalen is om te kijken naar de aantal vierkante meters (m2) die je wilt egaliseren en de laagdikte die je op wil brengen. Wij vertellen je hoe jij kunt berekenen hoeveel egaline jij nodig hebt of gebruik onze handige egaline calculator.

Hoeveelheid egaline berekenen

Hoeveel egaline je nodig hebt per m2, hangt onder andere af van de laagdikte. Gemiddeld houden we zo’n twee à drie millimeter aan voor de egalinelaag, maar in sommige gevallen is een dikkere laag nodig. De hoeveelheid egaline per m2 is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de vloer die je gaat egaliseren. Wil jij bijvoorbeeld egaline als afwerkvloer? Dan is het aangeraden om een dikkere laag aan te brengen. Ga je een betonvloer egaliseren die heel ruw, schuin of ongelijk is, dan heb je meer egaline nodig dan voor een ondergrond die al redelijk gelijk is.

Egaline calculator

Wil je precies weten hoeveel egaline jij nodig hebt voor jouw klus? Bij Afbouwbaas kun je gebruik maken van de egaline calculator. Hiermee bereken je eenvoudig hoeveel egaline jij nodig hebt voor het egaliseren van je vloer. Selecteer het type ondergrond, voer de dikte en het aantal vierkante meters in en wij berekenen direct hoeveel en welke egaline je nodig hebt. Je kunt de producten vervolgens direct toevoegen aan je winkelmand. Zo zie je ook meteen wat de kosten zijn!

Weten hoeveel egaline jij nodig hebt?
Bereken hier hoeveel egaline jij nodig hebt voor je klus

Dikte van de egaline vloer

Egaline is speciaal bedoeld voor het uitvlakken van ondergronden en kan daarom vrij dun aangebracht worden. Egaline vloeren dikker dan 2 tot 3 centimeter zul je in de praktijk dan ook niet snel tegenkomen. Meestal is de dikte van een egaline vloer zelfs maar 1 tot 2 mm dik. De precieze dikte van de egaline vloer hangt af van de ondervloer en het type egaline.

Zelf berekenen hoeveel egaline per m2

Doordat egaline puur is voor het uitvlakken van ondergronden kan het middel vrij dun worden aangebracht. Bij sommige vloeren is één tot twee millimeter al voldoende, bij andere vloeren is een dikkere laag nodig. Als je weet welke laagdikte je aan wil brengen en hoeveel m2 je gaat egaliseren dan kun je kijken naar de opbrengst van de egaline die je gaat toepassen.

De formule is als volgt:

Verbruik x laagdikte = aantal kg per m2
Aantal kg per m2 x aantal m2 = Benodigde hoeveelheid kg
Benodigde hoeveel kg / aantal kg in zak = Benodigde hoeveelheid zakken egaline.

 

Hieronder een voorbeeld voor de berekening.

Atlas SMS 15 Atlas SMS 30
Verbruik 1,66kg/1m2/1mm 1,66 kg/1mm/1m²
Laagdikte 2 mm 5 mm
Aantal m2 50 m2 30 m2
Aantal kg in zak 25 kg 25 kg
Benodigde hoeveelheid kg 166 kg 249 kg
Benodigd aantal zakken 7 zakken 10 zakken

Egaline direct bestellen

Weet je hoeveel egaline je nodig hebt voor jouw klus? Bestel dan direct online de egaline bij  Afbouwbaas. Wij leveren diverse soorten voorstrijk en egaline van topkwaliteit voor zowel de doe-het-zelvers als de professionals. Bestel je op werkdagen voor 12:00 uur, dan ontvang je de bestelling de eerstvolgende werkdag al thuis of op de zaak. Zo kan je mooi snel verder met het egaliseren van de vloer.

 17,76 Excl. BTW  21,49 incl. BTW

Staffelkorting
21 - 41  16,85
42 +  15,43

Beton / zandcement egaliseren

Atlas SMS 15 Egaline 25 KG (1-15mm)

 14,25 Excl. BTW  17,24 incl. BTW

Staffelkorting
21 - 47  13,42
48 +  12,59
Aanbieding!

Beton / zandcement egaliseren

Atlas SMS 30 Egaline 25 KG (3-30mm)

 12,91 Excl. BTW  15,62 incl. BTW

Staffelkorting
21 - 47  12,08
48 +  11,25

Beton / zandcement egaliseren

Bostik SL C510 Pro egaline 25 KG (1-20 mm)

 31,01 Excl. BTW  37,52 incl. BTW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig?