fbpx

Egaline is een zelf nivellerend materiaal dat voornamelijk bestaat uit cement en kunsthars. Het materiaal vloeit zichzelf uit en zorgt na verharding voor een vlak en glad oppervlak, waardoor je vloer niet snel zal scheuren of barsten. Egaline wordt gebruikt om je vloer op een eenvoudige manier vlak te maken. Nadat je egaline hebt aangebracht, is de ondergrond geschikt voor verdere afwerking. Egaline kun je op verschillende ondergronden aanbrengen. Het is daarbij wel belangrijk dat de ondergrond stabiel, schoon, droog en stofvrij is. Daarnaast moet de vloer vrij zijn van stoffen die de hechting nadelig kunnen beïnvloeden.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat ik ga egaliseren

Het aanleggen van egaline is erg eenvoudig, maar dan moet je wel de juiste voorbereidingen treffen. Daarom is het handig om de volgende punten even door te nemen:

Welk type vloer heb jij?
Voordat je begint is het belangrijk om te weten welke type vloer je hebt. Egaline is namelijk gebonden aan bepaalde type vloeren. Daarom moet de egaline cementgebonden zijn, als het perfect wil presteren op een cementvloer. Een cementgebonden egaline kan bijvoorbeeld niet optimaal presteren op een gips ondergrond.

Is de vloer waterpas?
Voordat je gaat egaliseren is het belangrijk dat de vloer waterpas is, check dit dus goed van te voren.

Beschikt de ruimte over goede ventilatie en een goede temperatuur?
Ideale temperatuur van de kamer is tussen de 15 en 23 graden. De luchtvochtigheid moet ongeveer tussen de 40% en 70% inzitten.

Hoeveel egaline heb je nodig?
Bereken van te voren goed hoeveel egaline je nodig hebt voor je klus, zodat je niet tekort komt. Bij de Afbouwbaas kun je met de Egaline Calculator precies berekenen hoeveel jij nodig hebt.

Weten hoeveel egaline jij nodig hebt?
Bereken hier hoeveel egaline jij nodig hebt voor je klus

Hoogkwalitatieve egaline kopen

Hopelijk hebben we je inmiddels genoeg geïnformeerd over wat egaline precies is en wat belangrijk is voordat je start met het egaliseren van de vloer.. Mocht je toch nog vragen hebben hierover, neem dan gerust contact met ons op. Of weet jij na het lezen van deze tekst al welke egaline je nodig hebt? Bekijk dan het ruime assortiment egalisatiemortel in onze webshop en bestel eenvoudig online!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hulp nodig?