Wat is egaline?

Egaline is een zelf nivellerend materiaal dat voornamelijk bestaat uit cement en kunsthars. Het materiaal vloeit zichzelf uit en zorgt na verharding voor een vlak en glad oppervlak, waardoor je vloer niet snel zal scheuren of barsten. Egaline wordt gebruikt om je vloer op een eenvoudige manier vlak te maken. Nadat je egaline hebt aangebracht, is de ondergrond geschikt voor verdere afwerking. Egaline kun je op verschillende ondergronden aanbrengen. Het is daarbij wel belangrijk dat de ondergrond stabiel, schoon, droog en stofvrij is. Daarnaast moet de vloer vrij zijn van stoffen die de hechting nadelig kunnen beïnvloeden.

Benodigdheden

Verwachte tijd: 2 dagen | Verwachte kosten: € 250,00 | Op basis van 50

Materialen Gereedschappen
Egaline Vlakspaan
Voorstrijk Egaliseerrakel
Reparatiemortel (snelcement) Mixer
Water Mengemmer of speciekuip
Spijkerschoen
Borstel
Prikroller
Vachtroller

Welke voorbereidingen moet ik treffen voordat ik ga egaliseren?

Het aanleggen van egaline is erg eenvoudig, maar dan moet je wel de juiste voorbereidingen treffen. Daarom is het handig om de volgende punten even door te nemen:

Stap 1

Welk type vloer heb jij?

Voordat je begint is het belangrijk om te weten welke type vloer je hebt. Egaline is namelijk gebonden aan bepaalde type vloeren. Heb je een cementgebonden ondervloer? Kies dan voor een egaline die cementgebonden is. Een cementgebonden egaline kan bijvoorbeeld niet optimaal presteren op een gips ondergrond zoals een anhydrietvloer. In dit geval kun je gipsgebonden egaline gebruiken.

 

Stap 2

Gebruik voorstrijk voor een optimale hechting

Voordat je gaat egaliseren is het belangrijk om de vloer in de voorstrijk te zetten voor een optimale hechting van de egaline. Welke voorstrijk je toe moet passen hangt af van het soort egaline en de ondergrond.

 

Stap 3

Beschikt de ruimte over goede ventilatie en een goede temperatuur?

Ideale temperatuur van de kamer is tussen de 15 en 23 graden. De luchtvochtigheid moet ongeveer tussen de 40% en 70% inzitten.

 

  Stap 4

Hoeveel egaline heb je nodig?

Bereken van te voren goed hoeveel egaline je nodig hebt voor je klus, zodat je niet tekort komt. Bij de Afbouwbaas kun je met de Egaline Calculator precies berekenen hoeveel jij nodig hebt.

Weten hoeveel egaline jij nodig hebt?
Bereken hier hoeveel egaline jij nodig hebt voor je klus

Hoogkwalitatieve egaline kopen

Hopelijk hebben we je inmiddels genoeg geïnformeerd over wat egaline precies is en wat belangrijk is voordat je start met het egaliseren van de vloer.. Mocht je toch nog vragen hebben hierover, neem dan gerust contact met ons op. Of weet jij na het lezen van deze tekst al welke egaline je nodig hebt? Bekijk dan het ruime assortiment egalisatiemortel in onze webshop en bestel eenvoudig online!

 17,76 Excl. BTW  21,49 incl. BTW

Staffelkorting
21 - 41  16,85
42 +  15,43
Aanbieding!

Beton / zandcement egaliseren

Atlas SMS 15 Egaline 25 KG (1-15mm)

 14,25 Excl. BTW  17,24 incl. BTW

Staffelkorting
21 - 47  13,42
48 +  12,59
Aanbieding!

Beton / zandcement egaliseren

Atlas SMS 30 Egaline 25 KG (3-30mm)

 12,91 Excl. BTW  15,62 incl. BTW

Staffelkorting
21 - 47  12,08
48 +  11,25

 21,94 Excl. BTW  26,55 incl. BTW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig?